Michał Skrzeczek

mgr Michał Skrzeczek

Kierownik produkcji i producent filmowy. Na swoim koncie ma kilka znaczących produkcji jako kierownik produkcji filmów dokumentalnych i fabularnych.
Wykładowca w Szkole Filmowej im. Krzysztofa Kieślowskiego Uniwersytetu Śląskiego na kierunku Organizacja Produkcji Filmowej i Telewizyjnej, prowadzenie wybranych paneli związanych z produkcją filmową.

Filmografia:

  • 2019 90 LAT MUZEUM ŚLĄSKIEGO Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2018 AKTION SAYBUSCH. ZAPOMNIANE WYSIEDLENIE Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2018 DOMINUM MONTES. GÓRY JANA PAWŁA II Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2018 ZORRO Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2017 MIŁOŚĆ DO TRZECH POMARAŃCZY Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2017 URODZIŁAM SIĘ PIERWSZEGO WRZEŚNIA Film dokumentalny fabularyzowany, Kierownictwo produkcji
  • 2016 "JEDEN DRUGIEGO BRZEMIONA NOŚCIE..." Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2016 BAŚŃ O RYCERZU BEZ KONIA Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2016 BYŁ SOBIE RAJ Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2016 JASNOGÓRSKIE TE DEUM LAUDAMUS 966 - 2016 Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2016 MÓJ NIEMANDSLAND Film dokumentalny – fabularyzowany, Kierownictwo produkcji
  • 2016 O KRÓLEWNIE WEŁENCE Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2016 PROROK NIE UMIERA. KS. FRANCISZEK BLACHNICKI Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2015 CALINECZKA - REAKTYWACJA Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2015 KOŃ, KOBIETA I KANAREK Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2014 BIEGNIJCIE DO SZOPKI Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2014 KORZENIEC Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2014 KOT W BUTACH Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2014 KRAWIEC NITECZKA Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 CIAŁA OBCE Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 FALSTART KARLICZKA Film dokumentalny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 JAKOBI I LEIDENTAL Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 JORDAN Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 MOJA ABBA Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 NOKTURN Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 PIĄTA STRONA ŚWIATA Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 POLTERABEND Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji
  • 2013 TRZY RAZY FREDRO Spektakl telewizyjny, Kierownictwo produkcji

Nagrody:

  • 2019 DOMINUM MONTES. GÓRY JANA PAWŁA II Zamość (Zamojski Festiwal Filmowy "Spotkania z Historią") Wyróżnienie
  • 2015 KOŃ, KOBIETA I KANAREK Telewizyjny Festiwal Teatrów Polski (TVP Kultura) Nagroda
  • 2014 W OKU BOGA Warszawa (Międzynarodowy Festiwal Filmów Historycznych i Wojskowych)
  • "Brązowa Szabla" w kategorii filmu wojskowego
  • 2014 PIĄTA STRONA ŚWIATA Sopot (Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej "Dwa Teatry") Nagroda za oryginalny polski tekst dramatyczny, nagrodę otrzymał/a Robert Talarczyk
  • 2014 PIĄTA STRONA ŚWIATA Sopot (Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej "Dwa Teatry") Nagroda za reżyserię, nagrodę otrzymał/a Robert Talarczyk
  • 2014 KORZENIEC Sopot (Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej "Dwa Teatry") Nagroda za scenografię, nagrodę otrzymał/a Remigiusz Brzyk
  • 2014 PIĄTA STRONA ŚWIATA Sopot (Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej "Dwa Teatry") Nagroda za twórczą realizację spektaklu teatralnego, nagrodę otrzymał/a Leszek Ptaszyński
  • 2014 KORZENIEC Sopot (Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej "Dwa Teatry") Nagroda za zdjęcia, nagrodę otrzymał/a Marcin Koszałka
  • 2014 PIĄTA STRONA ŚWIATA Sopot (Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej "Dwa Teatry") Wyróżnienie aktorskie, nagrodę otrzymał/a Dariusz Chojnacki
  • 2014 KORZENIEC Sopot (Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej "Dwa Teatry") Wyróżnienie aktorskie, nagrodę otrzymał/a Edyta Ostojak
  • 2014 WOJCIECH KILAR. CREDO Niepokalanów (Międzynarodowy Katolicki Festiwal Filmów i Multimediów) II Nagroda w kategorii: film dokumentalny za "ukazanie świadectwa spotkania wybitnego polskiego kompozytora z Jasnogórskim Sacrum"
  • 2013 W OKU BOGA Katowice (Festiwal Filmowy "Dzień Filmowca") Nagroda w kategorii: Dokument
  • 2013 W OKU BOGA Chicago (Międzynarodowy Festiwal Filmowy) Wyróżnienie Specjalne w kategorii: dokument historyczny lub biograficzny